Thursday, October 12, 2006

Mee Kari

Rasa-rasanya bulan puasa ni aku produktif sikit dalam masak-memasak. Kalau hari-hari biasa tak tentu lagi balik rumah pukul berapa, bila dah balik lambat, selalunya makan kat luar je. Bulan puasa ni, aku hadkan temujanji tak melewati petang atau malam, jadi ada la masa nak masak untuk berbuka puasa.

Selalunya masak nasi dengan lauk-pauk, sekali-sekala teringin juga nak merasa juadah lain. Sementelah hubby suka makan mee kari, jadi aku nak la juga cuba camne nak buat mee kari ni. Hubby being supportive, sanggup kopek kerang sekilo!

Alhamdulillah, pertama kali cuba terus menjadi. Walau pun hubby tak puji, tapi bila makan sampai 3 kali tambah dan makan tak angkat-angkat muka, sedap la tu...heheh... So, macam biasa, gambar-gambar ni je la yang ada buat tatapan semua. Nak rasa mee kari, lain kali datang rumah boleh la aku masakkan.

Memula tumiskan segala bahan-bahan......

Hiaskan mee dengan taugeh dan sawi yang dicleur, tabur bawang goreng, lada potong dan daun sup juga limau kasturi dan telur.

Curahkan kuah dengan segala isinya, fishball, tauhu dan kerang. Sedia untuk di makan!

1 Comments:

At Wednesday, October 18, 2006 1:58:00 PM , Blogger Selipar Jepun said...

terliur..terliur...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home